10.000 m2 tuinbeleving & inspiratie          woe & do op afspraak  vrij & za zonder afspraak 09:00 – 17:00wisentweg 64 lelystad    0320 793000  facebook

Aanstaande zaterdag “De Sierappel Kijkdag” samen met Bouwman Bomenplein!

Komende zaterdag 20 oktober kun u uw eigen sierappel boom tussen 11.00 en 16.00 uur uitzoeken op de bijzondere en prachtige locatie aan de Vossemeerdijk 30 in Dronten. Tegen speciale actieprijzen worden diverse soorten sierappels aangeboden. De sierappel bomen kunnen vervolgens vanaf november opgehaald of geleverd worden. Zelfs met een volledige aanplantservice! 

Keuze uit meerdere maten

U kunt op deze dag een mooie sierappel in verschillende kleuren kiezen verkrijgbaar in diverse maten (stamomtrek van de boom) tegen aantrekkelijke prijzen.

   

Stamomtrek (cm)
20-25  –  € 125
25-30  –  € 150
30-35  –  € 175

Wij bezorgen bij u thuis

We bezorgen sierappel bij u op locatie door geheel Nederland wanneer het u uitkomt. Desgewenst kunnen we de boom direct bij u aanplanten.

Afstand (km)
0-25    –  € 25
25-50  –  € 50
50-75  –  € 75
> 75 : op aanvraag

Bespreek uw tuinplannen

Natuurlijk is er ook gelegenheid om vele andere bomen van Bouwman Bomenplein op deze speciale kwekerij te bekijken en eventueel uit te kiezen. Daarnaast is het bespreken van uw eventuele tuinplannen en -wensen met de specialisten van Bouwman Buitenleven uiteraard mogelijk. We kijken en denken graag met u mee.

Kom langs in Dronten

Toegang tot het terrein (Tonsel Kwekerijen) is gratis & de koffie staat klaar.
We zien u graag a.s. zaterdag 20 oktober in Dronten. Bekijk locatie 

Boom van de maand oktober: hoogstam Parasolden

Deze maand is de parasolden gekozen als boom van de maand. De parasolden heeft zijn naam te danken aan de bijzondere parasolvormige kroon. De den is een conifeer die al sinds Romeinse tijd wordt aangeplant in kuststreken. De parasolden heeft donkergroene naalden met een scherpe punt en zijn 12 tot 20 centimeter lang. De zaden van de parasolden zijn oliehoudend en kunnen rauw of geroosterd gegeten worden, maar de boom geeft deze pitten pas op latere leeftijd. U heeft ze vast wel eens gegeten in de pesto of salade. Het hout van de parasolden wordt gebruikt voor meubels en andere doeleinden.

Geschikt voor ons klimaat: windbestendig en winterhard

De parasolden hoogstam (Pinus pinea) is een hoogstam boom die zijn oorsprong kent in Midden-en Zuid-Europa en Azië. Deze fraaie boom is momenteel 250 cm groot en kan doorgroeien tot 2500 cm. De stamomtrek bedraagt zo’n 14 cm. De boom is geschikt voor een wat warmer klimaat (goed beschermen bij strenge vorst), winterhard en bestendig tegen wind. De parasolden hoogstam is wintergroen waardoor u ook in de koude maanden van deze boom kunt genieten.

Wil u meer weten over de parasolden of deze mooie boom direct bestellen, klik hier.

Boom van de maand augustus: bladhoudende magnolia leischerm

Deze maand is de de bladhoudende magnolia hoogstam leischerm, ofwel Magnolia grandiflora ‘Galissonière’, boom van de maand. Deze hoogstam boom kent zijn oorsprong in Frankrijk en is 350 cm groot en kan nog doorgroeien tot 375 cm. De stamomtrek van de magnolia bedraagt zo’n 14 cm. De boom is geschikt voor het Europese klimaat, winterhard en bestendig tegen wind. De bladhoudende magnolia hoogstam leischerm is wintergroen waardoor u ook in de koude maanden van deze boom kunt genieten. Wilt een u een geselcteerde kwaliteits moagnolia in de tuin, bestel hem direct bij Bouwman Bomenplein.

Jeneverbes XXL

Deze opvallende verschijning tussen de coniferen is een prachtige aanwinst voor uw tuin. De boom is inmiddels 60 jaar oud en is horizontaal gegroeid. Door de breed uitwaaierende takken creëert u een mooie, schaduwrijke plek met een idyllisch effect. De takken hebben een grijs-groene kleur en zijn wintergroen zodat u het gehele jaar een mooi groen effect hiervan heeft. In de winter kan deze Jeneverbes XXL goed vorst verdragen en in de zomer aanhoudende droogte. Een verrijking voor uw tuin!

Een unieke en oerhollandse boom op uw terras

De Jeneverbes groeit in de natuur ook in Nederland, maar de populaties zijn de afgelopen jaren sterk afgenomen. Als u de Jeneverbes plaatst dan moet de boom vrij staan; de wind moet met name tijdens de bloei vrij spel hebben. De plant verspreidt namelijk tijdens de bloei wolken van stuifmeel naar planten in de buurt. Ook de lijster helpt een handje mee. Deze eet graag kegelbessen en verspreidt op deze wijze de zaden. Wilt u deze unieke boom in uw tuin of op uw terras hebben. Kom langs in ons tuincentrum of bestel hem direct online. We komen de boom dan bij u bezorgen en geven u voorlichting over de verzorging van deze unieke boom.

 

Maak het lekker met Jeneverbes

De besvomige kegelvruchten worden onder andere gebruikt voor het aromatiseren van gin, jenever en aquavit. De drank jenever dankt zijn naam aan deze plant. U kunt gedroogde kegelvruchten gebruiken als specerij in marinades voor wild, maar ook voor rood vlees. Ook kunt u zuurkool kruiden met jeneverbes. Naast de bessen kunt u ook bladeren van de Jeneverbes gebruiken, bijvoorbeeld bij het grillen van vis. Jeneverbes wordt soms toegevoegd aan voedingssupplementen, afslankproducten en reinigingssupplementen voor de lever. De etherische olie van jeneverbes wordt onder meer gebruikt in badolie.

 

Weetje! Jeneverbes en kuisheid

In de middeleeuwen werd de boom als een symbool van kuisheid gezien. Op één van de schilderijen van Leonardo da Vinci, het portret van de vrouwe Ginevra de Benci, is een jeneverbes op de achtergrond te zien. De naam Ginevra is een verwijzing naar de jeneverbes. De hedendaagse naam Jennifer is de moderne variant van Ginevra.

Boom van de maand juli: dakplataan

De dakplataan, ofwel Platanus hispanica, is een leivorm op stam die zijn oorsprong kent in Engeland. Wij verkopen prachtige dakplatanen die wij bij de beste kwekers in Europa selecteren. Zo bent u verzekerd van de mooiste boom.De maten variëren van 200 tot 275 cm en de boom is geschikt voor het Europese klimaat, winterhard en bestendig tegen vorst. De dakplataan is een echte aanwinst voor kleine en grote tuinen. De boom biedt in de zomer een natuurlijke beschutting tegen de zon. Bestel direct een prachtige dakplataan.

 

   Dakplataan

Tuin met kleur? Bouwman maakt het

Onze tuinontwerpers combineren strakke en moderne elementen met kleurrijke accessoires en planten. Een prachtig geheel waarbij comfort en design worden aangevuld met natuurlijke kleuren. Wilt u ook een moderne en sfeervolle tuin? Neem dan contact met ons op en we ontwerpen uw tuin geheel op maat. Na de ontwerpfase maken wij uw tuin, en indien gewenst kunnen we deze ook voor u onderhouden. Lees meer over tuinaanleg of tuinonderhoud. Een tuin met kleur maakt alles mooier.

Tuin met kleur Tuin met kleur Tuin met kleur Tuin met kleur 

Grote en bijzondere bomen in de tuin

Om u tuin nog mooier te maken heeft Bouwman een ruime sortering met grote en bijzondere bomen. De bomen zijn persoonlijk geselecteerd bij de beste kwekers door heel Europa. Zo bent u er zeker van dat u echt iets bijzonders heeft. Van exoten tot prachtige dakplatanen, we hebben ze voor u staan op ons bomenplein in Lelystad. Wilt u onze bomen alvast bekijken of direct bij ons bestellen, bezoek dan onze webshop Bouwmanbomenplein.nl en laat u verrassen door ons persoonlijk geselecteerde aanbod. U krijgt op iedere boom die u bij ons aanschaft en laat aanplanten 100% groeigarantie. Deze maand in de aanbieding bij Bouwman een prachtige dakplataan. Deze prachtige boom is 2,50 meter groot en gedijt in alle grondsoorten. Wij bezorgen de boom binnen 3 werkdagen en kunnen de boom voor u aanplanten.

Tuin met kleur bij Bouwman Buitenleven

Kom langs in Lelystad en bekijk onze tuinafdelingen vol inspiratie, tuinbestrating, meubilair en accessoires. Zo hebben we een exclusieve potterie met aparte potten en vazen, in alle soorten en met heel veel kleur. Maak uw tuin nog mooier met potten en tuinaccessoires van Bouwman. Voor als u echt iets bijzonders wilt.

Kunst in de tuin

Geniet van een prachtige kunstwerk in de tuin en creëer een unieke sfeer. De ontwerpers van Bouwman Buitenleven geven vorm aan uw tuin met bijzondere kunstwerken.

Kunst in de tuin

 

We bemiddelen in kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars. Schilderijen, beelden en artistieke creaties, het past perfect in uw tuin. Bouwman Buitenleven ontwerpt een exclusieve tuin gecombineerd met één of meerdere kunstobjecten. Het is ook mogelijk een kunstwerk op maat te laten maken afgestemd op uw wensen en in perfecte harmonie met de omgeving. Onder ziet u enkele voorbeelden van kunst in de tuin. Maak iets bijzonders van uw buitenruimte!

Kunst in de tuin

 

Hoe bijzonder wilt u het hebben? Een enorme blauwe buste van glas midden in uw tuin. Een blikvanger
die vooral ‘s-avonds met sfeerverlichting een waanzinnig effect geeft. Bouwman Buitenleven
biedt een exclusieve service voor kunstliefhebbers: tuindesign gecombineerd met kunst in de tuin.
Genieten van hoogwaardige kunst-
werken en heerlijk buitenleven.

Kunst in de tuin

 

 

 

 

 

Een prachtig bronzen beeld maakt uw tuin echt compleet. Strakke en moderne elementen afgewisseld met ongerept gras en wilde bloemen. Kunst, natuur en design, een perfecte combinatie voor als
je meer wilt.

 

 

 

 

Kunst in de tuin

 

 

Artistiek zonder grenzen in de tuin! Een kunstobject op je terras, gemaakt van staal. Dit bijzonder kunstwerk benadrukt het natuurlijke in uw tuin. Honderden bladeren aan takken vormen de basis van deze geweldige kubistische boom.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om kunst in de tuin te plaatsen? Neem dan contact op met ons voor een bijzonder tuinontwerp of een advies
over een kunstobject in uw bestaande tuin. Wij leveren ook unieke en grote bomen, die uw tuin of terras een ander aanzicht geven. Bekijk eens ons
assortiment geselecteerde bomen.

 

 

 

Boom van de maand juni: Glansmispel

In juni is de bonte glansmispel de boom van de maand. De glansmispel struik, ofwel Photinia fraseri pink marble, is een solitaire heester die zijn oorsprong kent in Nieuw-Zeeland. Deze prachtige boom is momenteel 150 cm groot en kan doorgroeien tot 500 cm. De stamomtrek bedraagt zo’n 7 cm. De boom is geschikt voor een wat warmer klimaat (goed beschermen bij strenge vorst), winterhard en bestendig tegen vorst. De glansmispel struik is wintergroen waardoor u ook in de koude maanden van deze boom kunt genieten.

Groei en bloei van de glansmispel struik

De kroon van de glansmispel struik is rond, later afgeplat bolvormig, dichte kroon. De stam van de boom is glad en bruin-grijs van kleur. De bladeren zijn omgekeerd eirond en groen gekleurd. De glansmispel struik geeft witte bloemen met schermen en de vruchten zijn ronde vruchten. De bloeiperiode is in de maand mei tot juli. De boom is niet giftig, dus veilig voor kinderen en dieren. De glansmispel struik is een voedselboom voor vogels en een drachtboom voor bijen.

Bestel direct de glansmispel

Boom van de maand mei: meerstammige witte Berk

In mei is de witte meerstammige berk boom van de maand. Deze berk stamt af van de Himalayberk. De witte berk, ofwel Betula Utilis, heeft een opvallende witte stam. De witte berkenboom heeft donkergroen glimmend blad en een goudgele herfstkleur. De witte berk doet het op alle soorten ondergrond, maar het beste op losse grond. Het is een meerstammige boom die wel ruimte nodig heeft in uw tuin. De boom kan immers 15 meter hoog worden. De witte berk groeit op alle grondsoorten, maar zorg wel voor een losse en luchtige grond, die het regenwater goed doorlaat om schimmelvorming aan de wortels te voorkomen. De boom is geliefd bij vlinders die graag in de boom vertoeven.

Bestel hem direct bij Bouwman Bomenplein

 

Boom van de maand april: de Kurkeik

Deze maand staat de kurkeik (Quercus suber) centraal op de website bouwmanbomenplein.nl en ons bomenplein in Lelystad. De kurkeik is een boom uit de eikenfamilie (Fagaceae) die van nature voorkomt in Zuid-Europa en Noord-Afrika. Deze groenblijvende eik wordt aangeplant als sierboom in parken en tuinen. Verder wordt de boom vooral in Spanje en Portugal gekweekt vanwege de kurk. De kurkeik heeft een koepelvormige, uitgespreide, zware kroon met verdraaide takken. De schors is erg ruw en bevat dikke richels. Het is bleekbruine of bleekgrijze kurk. We hebben verschillende grote kurkeiken voor u en deze maand hebben we er één afgeprijsd van 135 euro voor 100 euro! Bestel direct of kom langs bij ons bomenplein Wisentweg 64 in Lelystad!

Op zoek naar een mooie boom?

Wij hebben ze voor u staan! Prachtige exclusieve bomen, voor u geselecteerd bij de beste kwekers uit Europa. U kunt ze direct online bestellen. Wij bezorgen en planten bomen tegen door heel Nederland. Dus als u iets bijzonders in uw tuin of op uw terras wilt, kijk dan snel op onze bomen webshop >

 

Luke Bouwman ontwerpt stand VTwonen buitentegels op Tuinidee

Van 16 t/m 19 februari zijn de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch opnieuw hét decor van het grootste tuininspiratie evenement van Nederland. Tuinidee 2017. Al ruim 20 jaar een begrip als het gaat om alles in en rondom de tuin en (dak)terras. Ook deze editie is gegarandeerd een bron van inspiratie en informatie voor de tienduizenden bezoekers.

Uiteraard mogen de vtwonen buitentegels hier niet ontbreken. In een stand ontworpen door Luke Bouwman zullen zowel vertrouwde als nieuwe tegelseries aan het publiek worden gepresenteerd. Deze prachtige stand,die gegarandeerd een blikvanger zal zijn, is ontworpen door Luke Bouwman en op eenspectaculaire manier gerealiseerd door Bouwman Buitenleven.

ONTWERP

Er is gekozen voor een strak en modern ontwerp, gefilterd door ronde en ellipsvormige elementen.  Om zoveel mogelijk verschillende sferen en tegels te kunnen laten zien is er een muur met doorkijkjes geplaatst. Deze ‘betonlook-achtige’ wand die ook buiten kan staan is op een natuurlijke manier gestuct. Hierdoor zijn vier verschillende sferen ontstaan waardoor je een goed beeld krijgt van de vele mogelijkheden. Een mooie eye-catcher is de prachtige tafel van bamboe waar het waterornament als het ware doorheen loopt. Er is vanwege de diversiteit aanbuitentegels bewust gekozen voor rustige kleuren zodat het geheel eenheid en rust uitstraalt. De signatuur van Luke Bouwman is ook in dit ontwerp weer goed zichtbaar. Veel herhaling van lijnen, eenvoud in groen en het gebruik van natuurlijke materialen. Kortom weer een prachtig ontwerp!

Maak lans op buitentegels van VTwonen

LIKE & WIN – Ook zo genoten van de uitzending vtwonen verbouwen of verhuizen in Haarlem? Voor het terras koos Carlein Kieboom voor de fraaie duostone Hormigon Grey tegels. Wil je van de zomer ook genieten op zo’n fraai terras? Bouwman Buitenleven geeft 10 m2 weg! Ga snel naar onze facebook pagina en lees snel hoe je kans maakt op deze prachtige prijs.

Voortgang aanleg groen-/sierbestratingscentrum

Wij geven u graag een impressie van de werkzaamheden die onlangs zijn verricht ten behoeven van het realiseren van het groen-/sierbestratingscentrum (totale opp. ca. 10.000m2). De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met het maken van de vakken waar straks verschillende soorten bomen gepresenteerd worden. De vakken zijn gevuld met split om het zo een rustige en strakke uitstraling te geven. In de bakken in de stenentuin zijn inmiddels verschillende bomen geplant en ook om het pand heen zijn verschillende bomen, planten en grassen geplant om het meer aan te kleden. Binnenkort zal de rozentuin aangeplant worden met verschillende soorten rozen.

SPECIAL vtwonen buitentegels

Met de vtwonen buitentegels maak je van je buitenvloer een bijzondere plek om te vertoeven. De buitenruimte wordt zo een verlengde van je huis. Of je nu kiest voor stijlvolle uni-tegels, unieke dessins of tegels in XXL-formaat, met vtwonen buitentegels creëer je altijd een fraai terras of balkon. De unieke eigenschappen van de vtwonen buitentegels zijn: altijd kleurvast, easy to clean, geglazuurd oppervlak dus vlekbestendig, kras- en slijtvast, vorstbestendig en duurzaam. Dat betekent een buitenvloer met weinig onderhoud. Geen gedoe met hogedrukreinigers meer! De vtwonen buitentegels maakt verschil in de duostone en solostone collectie.

DUOSTONE
De internationaal bekroonde duostone tegels zijn in 11 uni kleuren en 8 dessins, 5 kleurcombinaties verkrijgbaar. Het is een licht gewicht tegel van 60×60 cm en 4 cm dik. De duostone is een hoogwaardige keramische vloertegel en zijn verlijmd op een speciale onderlaag van SERAFOAM, van volledig gerecycled materiaal. Het is een bijzonder lichte tegel, hierdoor is het verwerken van deze tegel erg eenvoudig.

Dit concept inmiddels bekroond met de prestigieuze Red Dot award én winnaar van de IF Design Award 2015.


SOLOSTONE
De solostone biedt de mogelijkheid om grote keramische vloertegels in een indrukwekkend formaat van 92×92 cm en een dikte van 1,8 cm te plaatsen op je terras. Deze keramische buitentegel van vtwonen is een sieraad voor ieder terras. Een uniek draagsysteem biedt de mogelijkheid om deze tegels ook te plaatsen op je dakterras of balkon.

Unieke eigenschappen zijn:
–          Minder voegen, dus minder kwetsbaar
–          Toepassing op draagsysteem mogelijk
–          Draagsysteem ideaal voor dakterras en balkon
–          Draagsysteem ideaal voor leidingen en stroomkabels

 

Outside living Springfair 6 en 7 mei

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei aanstaande organiseren wij in samenwerking met Renne Streekproducten de OUTSIDE LIVING – Springfair. Een fraaie gelegenheid om u in aanloop naar
de zomer, volledig onder te dompelen in het complete buitenleven.
Wilt u inspiratie opdoen voor uw tuin, dan bent u op deze fair aan het goede adres! De OUTSIDE LIVING Springfair staat in het teken van het complete buitenleven. Samen met onze leveranciers en een aantal externe partners presenteren wij onze uitgebreide collectie groen, sierbestrating en geven u graag een beeld van de mogelijkheden doormiddel van onze vernieuwde showtuinen op ons buitenterrein en onlangs gerestylde tuinkamers in de showroom met onder andere producten en accesoires van het bekende merk HKliving.

De fair wordt georganiseerd op:                                               Locatie:
Vrijdag 6 mei        13.00 – 19.00u                                                Bouwman Buitenleven                               Zaterdag 7 mei    10.00 – 16.00u                                                Wisentweg 64 te Lelystad

Naast het bezichtigen van de nieuwe collectie is het ook mogelijk om advies te vragen over snoeiwerkzaamheden, wat te doen bij ziektes in uw beplanting en ook staat ons tuinschets team voor u klaar om u te voorzien van een snelle schets voor uw tuin.

vtwonen buitentegels sfeertuin
Er wordt deze dagen een spectaculair project onthuld, namelijk de vtwonen buitentegels sfeertuin. Een inspirerende tuin, volledig ontworpen rondom de fraaie vtwonen buitentegels. Verder kunt u deze dagen kennis maken met andere mooie producten zoals de handgemaakte BOLSTER meubelen, de Zuid Afrikaanse braai met vlees van Renne en diverse (biologische) streekproducten gedemonstreerd door Renne Streekproducten.

Speciale acties
Op de OUTSIDE LIVING – Springfair kunt u kans maken op een BOLSTER meubel twv € 2.649,- en een Zuid Afrikaanse braai twv € 1.195,- en wordt er een korting van 20% gegeven op het gehele assortiment sierbestrating. Wilt u kans maken op één van bovenstaande acties, lees de spelregels in het nieuwsbericht ‘OUTSIDE LIVING – ACTIES’.

We zien u graag op de fair aanstaande 6 en/of 7 mei!

 

 

Opening verkoopcentrum

Aanstaande 11 en 12 december openen wij de deuren van het verkoopcentrum. U kunt bij ons genieten van 10.000m2 tuinbeleving met onder andere showtuinen, binnen- en buitenbeplanting en nog veel meer.
Wij verwelkomen u graag op een van onze openingsdagen.

 

Bouwman Buitenleven B.V. Wisentweg 64 8219 PL LELYSTAD Flevoland Tel. 0320- 793 000